en  
       

Strony





     
 

Aktualności

  • 2018-03-21

Szkolenie dla gestorów z branży hotelarsko-gastronomicznej


W dniu 21 marca 2018 r., w Hotelu Ambasadorskim, w Rzeszowie, ul. Rynek13-14 , w godz. 10.00-14.30 odbyło się szkolenie dla gestorów z branży hotelarsko-gastronomicznej pn. „Karpacki Szlak Wina jako promocja enoturystyki na pograniczu polsko-słowackim”. Organizatorem była firma: Harmonia Paweł Pasztyła, wyłoniona przez Stowarzyszenie PRO CARPATHIA na wykonawcę pięciu szkoleń w projekcie „Karpacki Szlak Wina” (INT/EK/KAR/1/I/A/0026) realizowanego w ramach Programu Współpracy Transgranicznej Interreg V-A Polska – Słowacja 2014-2020, zgodnie z Umową nr 2/10/2017 z dnia 6.10.2017 r. oraz Aneksem nr 1 z dnia 10.10.2017 r. Zaproszenia na szkolenie zostały przekazane drogą e-mail do partnera projektu, hoteli i restauracji, powiadomiona także o terminie szkolenia została Instytucja Kontrolująca – Euroregion Karpacki. Organizator zapewnił uczestnikom: materiały szkoleniowe informujące o projekcie (m.in. przewodnik po Karpackim Szlaku Wina), wyżywienie (przerwa kawowa i obiad) oraz prowadzącego szkolenie eksperta. Szkolenie poprowadziła Monika Bielka-Vescovi (dyrektor Szkoły Sommelierów, prezes stowarzyszenia Kobiety i Wino, wykładowca na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie (enologia),w Collegium Civitas w Warszawie, w Podkarpackiej Akademii Wina w Jaśle. Dyplomowany trener przygotowujący kandydatów do londyńskiego egzaminu wiedzy o winie WSET Level 1-3, Ambasador Stowarzyszenia Sommelierów Europejskich w Polsce. Juror na międzynarodowych konkursach winiarskich, m.in. Vinoforum, Enoexpo i Galicja Vitis, Hungarina National Wine Contest. Akademik w londyńskim Institute of Masters of Wine Stage 1. Autorka licznych artykułów do pism branżowych i lifestylowych,  m.in. do Czasu Wina, Magazynu Wino, Lente, Lounge  i Kukbuk oraz serwisów internetowych. Współautorka książki Wstęp do Enologii.)

Uczestnicy zostali zapoznani z lokalnym potencjałem enoturystycznym gospodarstw winiarskich znajdujących się na Karpackim Szlaku Wina, prowadząca przedstawiała zasady tworzenia karty win w lokalach, zaprezentowała przykłady takich działań w Europie i na świecie, wskazując na dobre praktyki do zastosowania w naszych obiektach. Uczestnicy (25 osób, w tym jedna ze Słowacji) zostali poinformowani o celach projektu; żadna z osób uczestniczących w szkoleniu nie skorzystała z opcji wyboru udogodnień dla osób z dysfunkcjami ruchu, wzroku czy słuchu, które możliwe były do wyboru na formularzu zgłoszeniowym. W trakcie szkolenia została sporządzona lista obecności oraz dokumentacja fotograficzna. Na materiałach szkoleniowych dla uczestników zamieszczona była informacja o pochodzeniu środków na realizację projektu. Informacja ta przedstawiona była również na roll-up`ie wykonanym na potrzeby projektu.

««

Wyszukiwarka

ok

Realizowane projekty




 





 

 


 

Fb


realizacja: ideo
"Pro Carpathia" 35-064 Rzeszów, ul. Rynek 16/1 | 017 852-85-26 | od 8:00 do 16:00 |