en  
       

Strony





   
 

Aktualności

  • 2017-06-30

Warsztaty- kuchnia pasterska w Ochotnicy Górnej

W dniach 23-24 czerwca bieżącego roku w Ochotnicy Górnej odbyły się warsztaty kulinarne produkcji sera. ... »»
 
  • 2017-06-29

Świętojański Sałasz w Kamesznicy

Jednym z niezwykłych dni w kalendarzu kultury ludowej był i jest dzień wspomnienia św. Jana Chrzciciela, przypadający na 24 czerwca. ... »»
 
  • 2017-06-26

Redyk w Brennej

Redyk, czyli wypas owiec na „groniach” rozpoczynał się każdego roku w maju, najczęściej po św. Wojciechu, kiedy to górale wychodzili z bydłem wałaskim na hale, zakładali sałasze, budowali koszory. ... »»
 
  • 2017-06-21

Warsztaty kulinarne w Koniakowie

W dniu 17 czerwca 2017 r. odbyły się w Centrum Pasterskim w Koniakowie warsztaty kulinarne pn. „Smaki Karpat – Czas na bryndzę” w ramach projektu „Szlak Kultury Wołoskiej”. ... »»
 
  • 2017-05-29

Warsztaty zielarskie w Zawadce Rymanowskiej

27 maja br. w gospodarstwie turystycznym „Farfurnia” w Zawadce Rymanowskiej odbyły się warsztaty zielarskie. ... »»
 
  • 2017-05-24

Redyk Karpacki - na pasterskim szlaku

W dniach 19-21 maja w Ustrzykach Górnych w ramach projektu odbyła się impreza pn. „Redyk Karpacki – na pasterskim szlaku”.... »»
 
  • 2017-05-19

Redyk w Zazrivie

We wsi Zázrivá na Słowacji 14 maja br. został otwarty sezon pasterski. ... »»
 
  • 2017-05-17

Redyk Wiślański na Cieńkowie

Redyk Wiślański odbył się w sobotę 13 maja na Cieńkowie.... »»
 
  • 2017-05-05

Miyszani owiec w Koniakowie

1 maja br. w Koniakowie na Śląsku Cieszyńskim odbyło się tradycyjne „Miyszani owiec”. ... »»
«««  1 | 2 | 3 

Wyszukiwarka

ok

Realizowane projekty



 





 

 


 

Fb


realizacja: ideo
"Pro Carpathia" 35-064 Rzeszów, ul. Rynek 16/1 | 017 852-85-26 | od 8:00 do 16:00 |